Historien om skiltemaler
Bo Sørensen

Selvlært og selvstændig skiltemaler

Jeg fik for flere år siden interesse for det gamle håndværk. Fyldt med energi og troen på det sagtens kunne læres, købte jeg maling og pensler og gik i gang, men opdagede hurtigt, at det ikke var så nemt, som jeg først havde troet. Jeg mødte en del udfordringer og indså, at jeg havde brug for mere viden. Jeg undersøgte markedet, herunder også muligheden for at komme i voksenlære. Det var dog ikke muligt, da den gamle skiltemaleruddannelse ikke eksisterer længere.

Isøre Is
8 skrivepensler i en æske. Penslerne er af forskellig størrelse. Penslerne er med sort skæfte og sølvfarvet spids.

Tom Castor Andersen

I stedet for fik jeg kontakt til Tom Castor Andersen på 80 år. Tom er uddannet skiltemaler og har mange års erfaring som skiltemaler og underviser på Bygmesterskolen i Holbæk.

Tom Andersen opfordrede mig til at læse to af hans gamle lærebøger. De var tilbage fra 1956, og bøger som Tom selv var blevet undervist efter. Tom har været en god læremester og er fortsat en stor støtte og inspiration for mig. Gennem Tom har jeg lært en masse om det gamle håndværk.

Hans Jørgensen fra Haslev

I 2019 møder jeg endnu en dygtig fagmand, som er villig til at lære fra sig. Det er Hans Jørgensen fra Haslev, som fortsat er aktiv skiltemaler og har været det gennem de sidste 50 år. Hans Jørgensen deler erfaringer og viden med mig, hvor jeg ivrigt lytter og lærer. I dag er der etableret et samarbejde, hvor Hans Jørgensen tager mit firma med på forskellige opgaver.

Undervisning, inspiration og gode råd fra to garvede skiltemalere sammen med mange hundrede timers træning dannede grobunden, for at jeg startede mit eget skiltemalerfirma.

I dag er jeg leveringsdygtig i alle former for håndmalede skilte, glasskilte med forgyldning og facadedekoration.

 

© Skiltemaler-sørensen.dk Håndmalede Skilte

En hånd holder en pensel. Under penslen er der et stykke papir med maling på. I baggrunden er der er blå væg med teksten: Skiltemaler 4300