Særlige opgaver

Opgaver med en spændende historie

Udby Forsamlingshus

Udby forsamlingshus på Tuse Næs i Holbæk er blevet renoveret. Den gamle tekst på bygningen er tegnet og malet af Malermester Alfred Castor Andersen i 1920. Den gamle tekst var ikke til at redde.

Jeg håndtegnede en ny tekst ud fra gamle fotografier. Nu kan Albert Castor Andersens gamle design igen pryde den smukke bygning. Teksten er genskabt ved brug af lineal, passer og blyant. 

Et udsnit af håndtegnede bogstaver, bogstaverne er d, b og y. På papiret ligger det en blyant, en lineal, en passer og viskeleder.
Et udsnit af håndtegnede bogstaver, bogstaverne er d, b og y. På papiret ligger det en blyant, en lineal, en passer og viskeleder
En gamme rød bygning men hvide viduer. Over døres er der en tekst på muren hvor der står: Udby forsamlingshus

Håndmalet tapet

Hørbygaard Gods på Tuse Næs

Det mere end 100 år gamle håndmalede tapet havde fået en skade og stod desværre ikke til at redde. Der skulle spændes ny væv op, undertapet samt almindelig tapet, dette stod Malerfirmaet Soelberg for.

Inden det gamle tapet blev taget ned, lavede jeg en optegning af mønsteret. Mønsteret blev rentegnet på værkstedet, og der blev efterfølgende lavet en pounce til opgaven.

Så var det kun tilbage at tone en farve, der passede med det andet tapet i stuen og genskabe det smukke mønster.

 

Optegning af mønster far gammel tapet. Det gamle taper hang på Hørbygaard Gods på Tuse Næs. Optegningen skulle bruges som skabelon til det nye håndmalede tapet. Tegningen ligner er stor fransk lilje
En tapetseret tape væg med et mønster af roser og franske liljer. Baggrunden er støvet grøn og mønsteret er gråligt
En tapetseret tape væg men et mønster at liljer og roser, mønsteret dækker den øverste halvdel. Baggrunden er støvet grøn og mønsteret er gråligt